Nordeus Hackaton 2015

09 November, 2015, 16:53

Нордеус, компанијата која стои зад играта „Top eleven - Be a football manager“, најпопуларната спортска онлајн-игра на светот, го организира 5-от по ред „Нордеус хакатон“, натпревар во брзо програмирање видео игри, ги повикува сите заинтересирани тимови и поединци да се пријават за учество.


Предавање на проф. Васил Грозданов

05 November, 2015, 11:59

Во петок, 6.11.2015 во 12 ч. во Амфитеатарот на ФИНКИ ќе се одржи покането предавање на тема Рамномерна распределба на низи од страна на проф.


Семинар-Maxeler DataFlow Computing

04 November, 2015, 15:19

Протечното пресметување (Dataflow computing) привлекува големо внимание од неодамна, а посебно се интензивира според последните известувања на Google, кои го менуваат досегашниот приод за обработка на голем број податоци од Hadoop MapReduce кон Dataflow концепти (


Планинарска тура: Водно 2015 година

04 November, 2015, 15:19

На 05.11.2014 година (четврток) ќе се одржи спортско-рекреативен, забавен и хуманитарен ден, 31-тa по ред есенска студентска планинарска тура “Водно 2015 година”.


Green ICT покането предавање

30 October, 2015, 13:59

Во вторник 03.11.2015 во АМФ на ФИНКИ со почеток од 13:00 часот ќе се одржи покането предавање на тема Green ICT од страна на Albert Hankel, Project Manager & Sustainability Ambassador во SURFnet (холандската академска и истражувачка мрежа).  Ова отворено предавање со времетраење од 1 час е д


Предавање: Endava

27 October, 2015, 23:06

На 29ти октомври (четврток) од 13.00 до 14.00 часот Амфитеатарот на ФИНКИ ќе се одржи предавање од претставници на Endava. Предавањето е на тема „ Testing and Quality assurance-Automation testing fundamentals“ и ќе го одржи Денис Бојковски.  Краток опис на предавањето:


EURAXESS промоција на ФИНКИ

23 October, 2015, 13:48

EURAXESS – истражувачи во движење е единствена пан-европска иницијатива, поддржана од Европската Комисија, која овозможува пристап до различни информации и сервиси за поддршка за истражувачите кои сакаат да ги продолжат нивните истражувачки кариери во Европа.
 


Избор на најдобар бизнис план

16 October, 2015, 18:32

Рокот за аплицирање за избор на најдобри бизнис планови и за започнување на бизнис


Предавање во рамки на Erasmus+

16 October, 2015, 16:50

Во рамки на размената со Erasmus+ програмата, гостин на ФИНКИ ќе биде редовен професор д-р Мира Требар од Универзитетот во Љубљана, која ќе одржи предавање на современата тема'RFID and NFC in food supply chain', во вторник, 20-ти октомври, 14 часот, во амфитеатар