Java талент програма на Seavus

15 March, 2016, 14:14

Софтверската компанија Сеавус објавува нов циклус обуки за Јава кои ќе започнат кон крајот на март 2016 г. во Скопје. Обуката, која е дел од Програмата за таленти на Сеавус, е наменета за дипломирани студенти или студенти на последна година на техничките факултети во земјава.


Стипендии за студирање во Русија

15 March, 2016, 14:11

Амбасадата на Руската Федерација во Република Македонија во соработка со Универзитетот „Св.


Зимска школа - Design thinking

15 March, 2016, 14:05

Што? - Зимска школа - Design thinking
 
Кога? - 27ми февруари до 5ти март
 
Каде? - Барака 1 (NOKIA)
 


Избор на најдобар дипломски труд

15 March, 2016, 14:03

Здружението ЕТАИ (Електроника Телекомуникации, Автоматика, Информатика) доделува ЕТАИ студентски награди за најдобар дипломски труд од горе наведените области за студентите на ФИНКИ кои дипломирале во 2015 година.

 


GOOGLE Your Future - Hackathon

15 March, 2016, 14:01

Државниот Универзитет од Тетово во соработка со  компанијата Google Inc. организира Hackathon, каде што студентите и компаниите од регионот ќе бидат во можност да се натпреваруваат со иновативни софтверски решенија!

 


Покана за летна академија

15 March, 2016, 13:55

Отворениот фонд за Југоисточна Европа – Енергетска Ефикасност (ORF-EE), имплементиран од страна на Германското друштво за интернационална соработка (GIZ), заедно со Енергетската Заедница од Виена, организираат Летна школа 2016.


Предавање на проф. Ѓорѓи Филипов

15 March, 2016, 13:47

ФИНКИ во соработка за IEEE CS Македонија, ви го најавува предавањето на насловен вонреден професор Ѓорѓи Филипов на темата „Можности за патентна заштитана пронајдоци во областа на софтверот и информатичката технологија“.


Форум за заштита на лични податоци

15 March, 2016, 13:39

Дирекцијата за заштита на личните податоци во соработка со ФИНКИ организира Прв годишен форум за заштита на личните податоци за земјите од Западен Балкан во рамки на проектот „Континуирана поддршка за унапредување на системот за заштита на личните податоци“.

 


Free conference in Seavus

23 February, 2016, 13:24

Seavus and Seavus education center are organizing the first conference for new wireless technologies „Next generation wireless" which will take place on 5ht December 2015 from 10:00 am in the Seavus Incubator facilities in Skopje. Subjects from Wi-Fi on 60GHz to ultra fast 5G wil


Guest lecture at MASA

29 Јануари, 2016, 18:10

Macedonian Academy of Sciences and Arts (MASA) in cooperation with the Faculty of Computer Science and Engineering at the University "Ss.