Државен натпревар по информатикa

23 September, 2015, 16:34

На 28 март 2015 година во просториите на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) на Технолошко-металуршкиот факултет (ТМФ) во Скопје, во организација на Здружението на информатичарите на Македонија (ЗИМ), и коорганизација на Агенцијата за млади и спорт на РМ (АМС), ќе


Предавање на проф. д-р Мира Мезини

23 September, 2015, 16:34

Проф. д-р Мира Мезини во сабота, 04.04.2015 година, во просториите на УИСТ во Тетово ќе одржи предавање на тема Data and Event Centric Programming и Variation-Oriented Programming. Информации за професорката, како и агенда за настанот можете да најдете во текстот што следува.


Гостинско предавање на ФИНКИ

23 September, 2015, 16:33

Во среда, 15.04.2015 година, со почеток во 12:00 часот во новиот амфитеатар на


Конкурс: Обука за воени пилоти

23 September, 2015, 16:33

Министерството за одбрана на Република Македонија отвори Конкурс за прием на кандидати за воени пилоти. За таа цел, претставници на Министерството ќе одржат презентација на ФИНКИ во петок, 17.04.2015 година, со почеток во 11 часот во Амфитеатарот на ФИНКИ.


ЕЕСТЕК Академија

23 September, 2015, 16:33

Студентската организација ЕЕСТЕК ЛК Скопје од изминатиот семестар отпочнna со реализирање на серија на бесплатни курсеви кои се достапни за ограничен број на студенти на УКИМ.


Startup Grind 2015 v5

23 September, 2015, 16:33

Clear View BTC заедно со ФИНКИ, Семос Едукација и SEEU Tech Park во Скопје го носат Startup Grind, заедница за претприемачи поддржана од Google for Entrepreneurs.


Прв меѓународен Drupal камп

23 September, 2015, 16:33

Што е Drupal? И колку е добар како платформа за управување на содржини?


Geeks of wheels

23 September, 2015, 16:33

Geeks of Wheels е серија на настани насочени кон младите, кои сакаат да бидат во тек со најновите технологии и бараат професионален развој во ИТ светот. Geeks on Wheels е успешно реализиран од страна на студент-партнерите на Microsoft во Естонија, Финска, Литванија и Бугарија.


Предавање: Endava

23 September, 2015, 16:33

На 28ми април со почеток во 13 часот во Амфитеатарот на ФИНКИ ќе се одржи предавање од претставници на Endava. Предавањето ќе трае 1 час. Предавањето е на тема „ Because IT makes me HAPPY!


Гостинско предавање: Armen Orujyan

23 September, 2015, 16:33

На 28 април 2015 година, во 11 часот, на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство ќе одржи предавање претседателот и основачот на организацијата Athgo, г-динот Armen Orujyan.