Предавање на студентскиот ФИНКИ Techclub

22 November, 2018, 13:11

Првото предавање од серијата на предавања за овој семестар.


SEEDIG Youth School 2019

21 November, 2018, 14:31

Подрегионалната организација на SEEDIG (South East Europe Dialog on Internet Governance) отвори повик за студенти за Youth School. Настава прво има онлајн курс/состанок во траење од 4 месеци, а потоа и настан во Букурешт, каде студентите можат да побараат финансиска помош за учество.


Vip и ФИНКИ стапуваат во официјална соработка

13 November, 2018, 14:42

Телекомуникациската компанија Vip и Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) потпишаа договор за меѓусебна соработка на научно- истражувачки, развојни и образовни проекти за уште поголем ангажман од двете страни во унапредувањето на знаењето и достигнувањата во областа


Покането предавање на тема ,, Deep Learning for Affective Computing and Human Activity Recognition“

07 November, 2018, 9:17

Во организација на групата Data Science Macedonia и со поддршка на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ), како и одделите на македонската ИЕЕЕ секција за компјутери и за теорија на информации, на 08.11.2018 (четврток) со почеток во 18:00 часо


ИГФ МКД – „Форум за управување со интернетот Македонија“

29 October, 2018, 8:55

ИГФ МКД – „Форум за управување со интернетот Македонија“ е отворен, инклузивен и неформален простор за дијалог за прашањата на управувањето со интернетот „Internet Governance“, помеѓу сите засегнати чинители во македонското општество, владата, пратениците, приватниот сектор, граѓанското општество


Информација за CISCO CCNA курсеви

18 October, 2018, 14:32

 

 

 

 

 

 

 

 


Покана за аплицирање на Generation Unlimited - Младинскиот предизвик

15 October, 2018, 13:03

СмартАп - Лабораторија за социјални иновации Скопје и УНИЦЕФ ги покануваат сите млади иноватори од 14 до 24 години да осмислат решенија за #КрајНаНасилството врз децата и меѓу децата во рамки на Младинскиот предизвик - Generation Unlimited.


Конференција за е-трговија

10 October, 2018, 11:19

Почитувани, 


Olympiad in Cryptography NSUCRYPTO 2018

05 October, 2018, 13:05

We are inviting you, your students and colleagues to take part in The Fifth International Students’ Olympiad in Cryptography NSUCRYPTO’2018. It consists of two independent Internet rounds:
-       the first round will be held on October 14, 2018;


Гете-институт ве поканува на интерактивна изложба „Математика на допир„!

03 October, 2018, 14:51

Гете-институт Скопје со задоволство ве поканува на интерактивната изложба „Математика на допир!