Предавање: Endava

09 October, 2015, 16:59

Поради зголемен интерес предавањето ќе се одржи во амфитеатарот на ТМФ. 
 


Поканети предавања

09 October, 2015, 16:59

Во рамките на соработката на ФИНКИ со Одделот за компјутери и системи при Универзитетот во Стокхолм (Department of Computer and Systems Sciences - DSV, Stockholm University),  во четврток 24.09.2015 година во 13:30 часот, во Амфитеатарот на ФИНКИ ќе се одржи сер


Конкурс за ERASMUS+ стипендии

09 October, 2015, 16:59

Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ на Европската комисија, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” распишува конкурс за доделување стипендии за студенти и наставен кадар за студиски престој на високообразовните институции во ЕУ.


Предавaње за пристап до податоци

09 October, 2015, 16:59

Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, за континуирана афирмација на правото на пристап до информациите од јавен карактер ќе одржи работилница наменета за студентите на Факултетот за запознавање со правата (како баратели), како и за начинот на ос


Квалификациски натпревар за ACM

09 October, 2015, 16:46

ФИНКИ и оваа година организира напревар во програмирање по урнекот на ACM ICPC. Натпреварот ќе се одржи во просториите на ФИНКИ на 05.09.2015 (сабота) со почеток во 10:00 часот.
 


Прв академски час на ФИНКИ

09 October, 2015, 16:45

Почитувани бруцоши, ни претставува особена чест да ве поканиме да присуствувате на првиот акдемски час за академската 2015/2016 година на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.

 


Бесплатни Java и .NET обуки

23 September, 2015, 16:35

Како дел од Seavus Талент програмата, почнувајќи во Март, Seavus ќе организира две бесплатни обуки за Java и .NET технологии во своите простории.


ЕЕСТЕК Академија

23 September, 2015, 16:34

Студентската организација ЕЕСТЕК ЛК Скопје од изминатиот семестар отпочнna со реализирање на серија на бесплатни курсеви кои се достапни за ограничен број на студенти на УКИМ.


Студентски хакатон

23 September, 2015, 16:34

МОФ и Хаклаб КИКА организираат студентски натпревар за програмирање на апликации кои ќе помогнат да се подобри квалитетот на високото образование во Македонија.

Хакатонот ќе се оддржи на 7 и 8 ми март (сабота и недела) , во просториите на МОФ, и ќе трае 48 часа.


Предавање на PolarCape

23 September, 2015, 16:34

Претставник на компанијата PolarCape ќе одржи гостинско предавање на ФИНКИ. Предавањето ќе се одржи на 12 март 2015 во 10.30 часот во Амфитеатарот на ФИНКИ.