Гостинско предавање: Armen Orujyan

27 April, 2015, 11:18

На 28 април 2015 година, во 11 часот, на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство ќе одржи предавање претседателот и основачот на организацијата Athgo, г-динот Armen Orujyan.


Предавање: Endava

26 April, 2015, 13:50

На 28ми април во Амфитеатарот на ФИНКИ ќе се одржи предавање од претставници на Endava. Предавањето ќе трае 1 час. Предавањето е на тема „ Because IT makes me HAPPY! Your Career is Your Choice“ и ќе го одржи Илина Стојановски, Talent Management Business Partner во Endava.


University Fair Tour 2015

22 April, 2015, 23:09

EducationUSA во Македоднија и Американската Амбасада ве повикуваат да учестувате на наголемиот саем за високо образование во Соединетите Американски Држави, кој оваа година ќе биде одржан во Скопје на 25 април, 2015. 


Прв меѓународен Drupal камп

20 April, 2015, 0:55

Што е Drupal? И колку е добар како платформа за управување на содржини?


Интензивен курс по Когнитивна роботика

26 March, 2015, 13:00

Почитувани студенти,

Од 14-21.04.2015 ќе се одржи интензивен курс по Когнитивна роботика. Инструктор ќе биде проф. Ханс Дитер Буркхард од Хамболт Универзитетот во Берлин, Германија. Местата за курсот се ограничени.


Покането предавање: neoCloud – SDDC (Software Defined Data Center)

04 December, 2014, 11:29

Во четврток 11.12.2014 со почеток од 12 часот во новиот АМФ на ФИНКИ (анекс на ТМФ) Јане Антов, раководител на систем интеграција – проектен менаџер; Милко Попов, систем инженер – SDDC имплементатор; Константин Димитровски, систем инженер – имплементатор за мрежно поврзување и безбедност од Неоко


Предавање: Компајлерска имплементација на објекти во C++

05 May, 2012, 16:32

Во рамки на предметот Дизајн и архитектура на софтвер ќе се одржи покането предавање во понеделник од 11 часот во Информатичкиот амфитеатар на ФИНКИ, кој се наоѓа во горната зграда на ПМФ.


Innovative Technology and Services работилница

04 February, 2012, 15:47

Почитувани студенти, чест ни е да ви ја презентираме Innovative Technology and Services (INTENSE) работилницата организирана од ФИНКИ и SEЕU. Ќе се одржи од 6-ти до 11-ти февруари 2012 година, во просториите на SEEU.


Windows Phone камп

02 February, 2012, 0:36

Microsoft, Т-Mobile и ФИНКИ, како дел од Windows Phone предизвикот, го организираат првиот Windows Phone камп.


Аплицирање за EUROWEB

05 Јануари, 2012, 13:40

Отворено е аплицирањето за мобилности во рамките на EUROWEB проектот, од кој што дел се и УКИМ и ФИНКИ, заедно со уште 16 универзитети од ЕУ и Балканот.