Презентација за ПЕКСИМ стипендии за втор циклус студии на Универзитетот Кембриџ

19 November, 2017, 13:48

Веќе 8 години по ред, ПЕКСИМ Фондацијата во соработка со Cambridge Trust доделува стипендии за едногодишни магистерски студии на Универзитетот Кембриџ во Велика Британија на талентирани студенти од Македонија и Србија.


Лабораторија 138 во Сорсикс руво

15 November, 2017, 16:46

ФИНКИ продолжува да ја продлабочува соработката со успешни македонски компании. Лабораторијата бр.


Гостинско предавање од Сорсикс – Testing Web Applications

15 November, 2017, 16:42

Утре (16.11.2017), Сорсикс ќе одржи гостинско предавање на ФИНКИ. Предавањето на тема Testing Web Applications ќе го одржи м-р Томче Делев, вработен како софтверски инженер и тренер (поранешен асистент на ФИНКИ).


Покането предавање од Александру Николин

13 November, 2017, 19:31

ФИНКИ, заедно со одделите за компјутери и за теорија на информации при македонската IEEE секција, на 16.11.2017, со почеток во 14:00 часот, во АМФ на ФИНКИ организираат покането предавање на тема:


Презентација на Embedded Talent програма од Seavus

09 November, 2017, 16:24

Во понеделник на 13.11.2017 год.  (понеделник) во 12.00 часот во Амфитеатарот на ФИНКИ ќе се одржи презентација за Embedded Talent  програма од Seavus. Се покануваат сите заинтересирани студенти да присуствуваат на овој настан.


Можност за пракса во ЦЕРН

09 November, 2017, 11:43

Објавен е конкурс за летна пракса во ЦЕРН.


Повик за учество на XXI Ораторска вечер ,,Иво Пухан”

06 November, 2017, 23:10

Организациониот одбор на Ораторската вечер ,,Иво Пухан” објавува јавен повик за учество на XXI Ораторска вечер ,,Иво Пухан”.


Покането предавање на тема "Concurrent Data Structures: Semantics and Relaxation"

22 October, 2017, 19:28

На 24.10 (вторник) во 14 часот во Амфитеатарот на ФИНКИ ќе се одржи покането предавање со наслов "Con


Информација за CISCO CCNA курсеви

05 October, 2017, 14:38

Курсевите CISCO CCNA (CCNA1 R&S - Introduction to Networks) почнуваат