Веб конференции DLR ROSETTA-PHILAE MISSION

11 April, 2016, 15:22

Германскиот воздухопловен центар ги поканува заинтересираните студенти да земат учество на веб конференциите DLR ROSETTA-PHILAE MISSION International Web Conferences for Schools and Universities.


TEDxSalon настан

09 April, 2016, 14:52

На ден 13.04.2016 (


Предавање на проф. д-р Смиле Марковски

09 April, 2016, 10:25

Во четврток, 14.04.2016, во 12:00 во просторија 203 (ТМФ), проф. д-р Смиле Марковски ќе одржи предавање на тема "Probabilistic groupoids".


Skopje2WEB - веб дизaјн работилница

08 April, 2016, 16:03

Во тек на април 2016 година, во организација на Факултетот за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство (ФИНКИ), а поддржано од Град Скопје, започнува тридневна работилница за веб дизајн.


Code App, Level Up

08 April, 2016, 14:49

Покажи ги своите дизајнерски и програмерски вештини и креирај своја блог платформа!

 

Задоволство ни е да го претставиме третото издание на Code App, Level Up, организирано од ЕЕСТЕК ЛК Скопје!


Студентски натпревар - "Building the internet of people"

06 April, 2016, 19:20

GÉANT ги поканува студентите да учествуваат во предизвикот на тема на овогодинешната конференција


Стипендии за студии во Франција

06 April, 2016, 18:50

Конкурсот е отворен за кандидати кои се заинтересирани да следат студии во Франција, на ниво Мастер или Докторат


Одбележан петтиот роденден на ФИНКИ

31 March, 2016, 14:49

Вчера (30.03.2016), во Драмскиот театар беше одржана церемонија по повод петтиот роденден на ФИНКИ. На церемонијата беа доделени дипломи на дипломираните и магистираните студенти од 2015 година кои студиите ги завршиле на ФИНКИ.


Втора Еду конференција

30 March, 2016, 10:06

Втората едуконференција на наставници и информатичари 2016, во организација на здружението Пријатели на образованието, а поддржана од ФИНКИ, ќе се одржи од 1 до 3 април 2016 година и ќе биде наменета за наставници и студенти – идни наставници, со цел да им помогне во развивањето и подобрувањето н


TEDx настан на ФИНКИ

27 March, 2016, 17:20

На 30.03.2016 (среда), во 19.00 во просториите на ФИНКИ, односно во Регионалниот центар за социјални иновации на ФИНКИ во Скопје ќе се оддржи вториот од серијата шест  TEDxSeptemvriskaSesijaSalon  настани на тема