Предавање: д-р Снежана Христова

23 September, 2015, 16:32

Во периодот од 4 мај до 9 мај 2015, на ФИНКИ ќе гостува д-р Снежана Христова професор на Факултетот за математика и Информатика при Универзитетот во Пловдив, Бугарија, во рамки на Еразмус програмата за мобилност.


Предавање: The Machine

23 September, 2015, 16:32

На 06.05.2015 Стојче Димов ќе одржи предавање на ФИНКИ на тема The Machine. Предавањето ќе се одржи од 13:00 до 14:30 часот во Амфитеатарот на ФИНКИ. Подолу може да се најдат подетални информации за предавањет.


Отворен ден на ФИНКИ, 09.05.2015

23 September, 2015, 16:32

На 9 мај 2015 година со почеток во 10 часот, Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство организира Отворен ден, на коj идните студенти ќе имаат уште една можност директно да се запознаат со можностите за студирање на Факултетот.


Едукативни средби со КОМСПИ

23 September, 2015, 16:32

Колку ги познавате своите човекови права!?

Колку го познавате правото на слободен пристап до информации!?

Колку може да ви користи тоа уставно загарантирани и законски нормирано право!?


Предавање: Endava

23 September, 2015, 16:30

На 19ти мај со почеток во 13 часот во Амфитеатарот на ФИНКИ ќе се одржи предавање од претставници на Endava. Предавањето ќе трае 1 час. Предавањето е на тема „ Manual how to get hired in Endava!“ и ќе го одржи Татјана Јовановска, Senior Recruiter во Endava.


Натпревар РЕ:Викенд

23 September, 2015, 16:30

РЕ-АКТИВ ДОО е софтверска компанија чиј главен фокус е развој на бизнис регистри.


Гостинско предавање

23 September, 2015, 16:30

Во среда, 27.05.2015 година, со почеток во 14 часот во Амфитеатарот на ФИНКИ ќе се одржат предавања на професори од Бостон Универзитет. Предавањата ќе ги одржат Ирена Воденска и Лубомир Читкушев.


To Govern IT, or Not to Govern IT?

23 September, 2015, 16:30

Професор Карлос Јуиз ќе одржи гостинско предавање на 28.05.2015 во Амфитеатарот на ФИНКИ со почеток во 13 часот. Поканети се сите заинтересирани. Во текстот подолу можете да најдете информација за предавањето и за професорот.Open Data Hackathon

23 September, 2015, 16:29

Како дел од заедничката иницијатива помеѓу Министерството за Информатичко Општество и Администрација и Мајкрософт, ги покануваат студентите на ФИНКИ на Ден на отворени податоци – настан со кој се означува почетокот на Open Data Hackathon Натпреварот.


Хакатон за климатски промени

23 September, 2015, 16:29

Сите заинтересирани граѓани имаат можност да се пријават на првиот хакатон за климатските промени во Македонија и да предложат нови идеи и модули за надградба на апликацијата