Прв свечен час на ФИНКИ

13 September, 2016, 10:51

Почитувани бруцоши, ни претставува особена чест да ве поканиме да присуствувате на првиот акдемски час за академската 2016/2017 година на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.


Отворено предавање

09 September, 2016, 11:44

На 13.09 (Вторник) од 14:00 во Барака 2.1 на ФИНКИ ќе се одржи отворено предавање на тема "Efficient Algorithms for Tackling Computationally Challenging Problems" од д-р Александар Шурбевски, доцент на Кјото Универзитетот во Јапонија, на кое се поканети сите студенти и колеги.


ЕЕСТЕК Академија - прв модул “S4E HACKATHON”

09 September, 2016, 11:26

Студентската организација ЕЕСТЕК ЛК Скопје од 1 Октомври почнува со реализирање на серија бесплатни курсеви кои ќе бидат достапни за ограничен број на студенти на УКИМ. Серијата од различни модули под името ЕЕСТЕК Академија ќе почнат да се реализираат на техничкиот кампус на УКИМ.


Нови студиски програми на втор циклус на студии на ФИНКИ

06 September, 2016, 12:12

Од учебната година 2016/2017, покрај останатите програми, ФИНКИ воведува три нови студиски програми на втор циклус: 


Стипендии за втор циклус студии за дипломците на ФИНКИ

06 September, 2016, 11:26

Од оваа година ФИНКИ обезбедува стипендии за ослободување од школарината до 30% за запишување на втор циклус на студии за студентите кои дипломирале на ФИНКИ.


Бесплатна пред-акцелераторска програма од Сеавус Инкубатор

23 August, 2016, 14:34

Сеавус Инкубатор го отвори повикот за пријавување на стартапи, тимови или претприемачи кои работат во областа на информационите технологии за првата пред-акцелераторска програма во Македонија.


Национален тренинг во рамките на проектот ВИ-СЕЕМ на ФИНКИ

20 August, 2016, 23:58

Во рамките на Х2020 проектот Виртуелни истражувачки околини за регионалните интердисциплинарни заедници во југоисточна Ев


Бронзен медал за Македонија на ИОИ

17 August, 2016, 11:34

Младите македонски информатичари постигнаа нов голем успех, освојувајќи бронзен медал на 28-мата по ред Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ 2016), која од 12-ти до 19-ти Август се одржува во Казањ, Русија.


ERASMUS+ конкурс 2016-2017

16 August, 2016, 13:16

Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ на Европската комисија, Универзитетот „Св.


Инфо денови на ФИНКИ

12 August, 2016, 13:01

Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство организира инфо денови поврзани со уписите. Сите заинтересирани средношколци можат да не посетат во деканатот на ФИНКИ и да се информираат за сите прашања поврзани со уписите. Термини за инфо деновите се: