IEEExtreme 11.0 е глоблен натпревар каде што тимови составени од IEEE членови (студенти) се натпреваруваат во 24-часовен програмерски хакатон во решавање на проблеми. Надгледуван и менториран од страна на IEEE членови и поддржан од IEEE-SB Македонија.
ieeextreme_programming_competition_logo_colored.png
Пријавувањето трае до 4ти Октомври 2017 (00:00:00). За пријавување на натпреварот мора прво да сте член на IEEE.

Еден тим може да се состои најмалку од двајца членови, најмногу од тројца. Може да учествуваат тековни и дипломирани студенти. Со тоа што дипломирани студенти можат да бидат најмногу двајца во тим.

Проблемите ги составуваат и отценуваат, експерти во таа област од академијата и индустријата. Проблемите се категоризирани како easy, moderate, difficult, advanced и Xtreme за студенти од сите категории да можат да учествуваат.
Пример задачи од претходни години:
http://www.ieee.org/membership_services/membership/students/awards/xtremesamples.html

Систем за вежбање:
https://csacademy.com/ieeextreme-practice/

Поддржани јазици на кои може да се решаваат проблемите се следните:
C, C++, C#, Python, Python 3, Java, Java 8, PHP, Perl, Ruby, Objective-C, Haskell, Clojure, Scala, Common Lisp(SBCL), Lua, Erlang, Javascript, Go, Groovy, OCami, F#, VB.NET, LOLCODE, Smalltalk, Tcl, R, RACKET, RUST, SWIFT, PASCAL, BASH, D.

Натпреварот ќе се одржи во просториите на компанијата Нетцетера.

Повеќе информации на www.ieee.org/xtreme
Линк до евентот на фејсбук: https://www.facebook.com/events/113401252677228/

Инфо и регистрација:
marko.paloski.mk@ieee.org

 

0