Подготвителна настава во организација на ФИНКИ

01 August, 2016, 16:21

Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство во периодот од 29 август до 07 септември 2016, организира подготвителна настава по математика и програмирање.


Летен курс “ Инженеринг на криптографски софтвер”

30 Јули, 2016, 16:12

ФИНКИ во соработка со Digital Security Group, Radboud University, во Најмеген, Холандија, во периодот 12-16 септември организира курс на тема “Инженеринг на криптографски софтвер”.


Летно освежување на ФИНКИ со Матеј

06 Јули, 2016, 14:40

На Факултетот за  информатички науки и компјутерско инженерство специјален гостин беше 13 годишниот генијалец Матеј Плавевски.


Студенти на ФИНКИ победници на климатскиот предизвик "Од тебе зависи"

29 June, 2016, 14:24

Во април годинава УНДП и УСАИД објавија предизвик до сите граѓани да предложат иновативни идеи за справување со климатските промени.


Безбедносно тестирање на ФИНКИ

22 June, 2016, 23:12

Почитувани студенти, во изминатите неколку дена беше изведена безбедносна проверка за свеста и отпорноста на студентите на ФИНКИ за phishing напади (или таканаречено мрежно рибарење).


Летна школа за авијација

06 June, 2016, 16:01

capture.png

Центарот за обука на пилоти и Министерството за одбрана нуди можност за практична настава за студенти  на ФИНКИ од 3-та и 4-та година.


Успешно заврши Отворениот ден на ФИНКИ

10 May, 2016, 14:52

Отворениот ден на ФИНКИ помина одлично. На матурантите им беа претставени начинот, условите и можностите за студирање, студиските програми, просториите и опремата со кои располага факултетот и им беа споделени искуства од вработените. 


Презентација на дронови на отворениот ден

06 May, 2016, 10:54

Во рамките на отворениот ден на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство, на 07.05.2016 година во 11:30 часот, ќе биде одржана презентација на опремата на факултетот пред идните студенти.


Ден на Европа

04 May, 2016, 20:43

По повод денот на Европа, 9ти мај, Европската унија на институти за култура (EUNIC), со поддршка на Секретаријатот за европски прашања и Делегацијата на ЕУ, организира настан "Младите и м