На 20.09.2017 со почеток од 19.00 часот во просториите на ФИНКИ, односно во Регионалниот центар за социјални иновации, ќе се одржи TEDxSeptemvriskaSesijaSalon настан на тема Car Sharing: The future of transport. 

Со темата "Car Sharing: Иднината на транспортот" (Car Sharing: The future of transport) ќе стане збор за мотивот позади споделувањето на возила. Исто така, ќе се дискутира и за успешните примери од странство и Македонија, за општественото и економското влијание од ваквите промени. Целта е да се разменат мислења и знаење за процесите преку кои ваквите иновации може да станат подобри, односно како со помали трошоци до поголема ефикасност и одржливост преку имплементација на нови методи и технологии. 

21371078_1903720083178571_5388769398079419405_n.jpg

Линк до официјалниот настан на TED.com:

https://www.ted.com/tedx/events/24774

Линк до настанот на Facebook тука.

 

0