Покана за учество на меѓународната конференција - ICT Innovations 2020

22 September, 2020, 8:59

Почитувани,

Ве информираме дека на 24 и 25.09.2020 ќе се одржи дванаесеттата по ред Меѓународна конференција ICT Innovations 2020 во организација на IKT-AKT и ФИНКИ. Оваа година конференцијата ќе се оддржи со видеоконференциска врска.


Повик за волонтери – 3. издание на #WikiGap edit-a-thon

17 September, 2020, 12:26

Шведската амбасада, во соработка со канцеларијата на UN Women во Северна Македонија, во партнерство со НВОи од областа на граѓанскиот и женскиот активизам, независни експерт(к)и, и академската сфера, како и со поддршка на тимот на Споделено знаење - Викимедија Македонија (Википедија на македо


НОВИ ПРОГРАМИ ЗА СТРУЧНО И ПРОФЕСИОНАЛНО УСОВРШУВАЊЕ НА ДИГИТАЛНИТЕ ВЕШТИНИ

18 Јули, 2020, 18:48

Предводени од потребите на дигиталниот свет, ФИНКИ започнува со програми за стручно и професионално усовршување на дигиталните вештини кај ентузијасти со цел помагање на развојот на области се во постојан подем како: медицина, производство, инженерство, земјоделие, трговија, наука, едукација, спо


CyberMK 2020

02 March, 2020, 9:36

CyberMK 2020 е Национален натпревар за сајбер-безбедност организиран од Агенцијата за електронски комуникации и Националниот центар за одговор на компјутерски инциденти MKD-CIRT како организациска единица во Агенцијата.


Rails Girls 2020 - IT workshop

26 February, 2020, 10:01

Rails Girls работилницата по трет пат се организира во Македонија.


GET IN THE RING – СКОПЈЕ 2020

21 February, 2020, 10:02

Имаш идеи, претприемачки способности, сакаш да се натпреваруваш и дружиш? Тогаш GET IN THE RING ХАКАТОН 2020 е идеалниот старт-ап хакатон за тебе и твојот тим!

Што е GITR?