Презентација од Џонсон Мети

06 May, 2019, 13:29

Компанијата Џонсон Мети организира презентација на тема: запознавање на компанијата и дејноста и презентација на Wonderware. Повеќе информации можат да се погледнат тука.

 


Swiss Cheese 2019 challenge

09 April, 2019, 13:22

We are H4 - we do SaaS, we run in the cloud. 

Are you interested in #cybersecurity ? 

We would like to share our know-how with those of you who enjoy talking about the #security aspects of platforms, code, cloud services, social engineering, risks etc.


CodeFu оглас

08 April, 2019, 8:49

Подгответе се за 13-тото издание на натпреварот во програмирање – CodeFu.


Покана за настан - искуства од САД и Балкан за развој на нови технологии и бизниси

05 April, 2019, 8:46

 

Имаме чест и задоволство да ве поканиме на настанот кој се организира со цел да се споделат меѓународните искуства од САД и Балканот за развој на нови технологи и бизниси.


Предавање на тема ,,Understanding Health and Nutrition through Data Science“

03 April, 2019, 8:53

Во организација на групата Data Science Macedonia и со поддршка на одделите на македонската ИЕЕЕ секција за теорија на информации и за компјутери, како и Факултетот за Електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) и Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ), на 04.04.2


Одбележан осмиот роденден на ФИНКИ

29 March, 2019, 16:27

На 29-ти март, Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство – Скопје (ФИНКИ) го  одбележа својот осми роденден. 

На свеченоста, Деканот на ФИНКИ, професор д-р Иван Чорбев им додели дипломи на сите дипломирани и магистрирани студенти од 2018-та година.


Трибина за претприемништво

28 March, 2019, 15:03

logo_finki.png

Во понеделник 01.04 во 14:00 часот во амфитеатарот на Финки ќе се одржи отворена трибина со следните гости:

Јован Деспотовски од Фондот за иновации и технолошки развој


Javaskop19

27 March, 2019, 11:59

JavaSkop is a one day Java community conference organized by JUGMK.
The conference will take place on March 30th at Cineplexx, Skopje City Mall.


Code App Level Up: Startup Edition powered by Vip

27 March, 2019, 9:04

После четири успешни изданија, EESTEC LC Skopje ви го најавува и петтото издание на Code App Level Up, кое ќе трае од 15 април до 21 април под темата Startup Edition powered by Vip.
 


Покана за настан од Business accelerator UKIM

22 March, 2019, 15:33

Акцелераторот УКИМ има чест да ве покани на предавањето кое ќе се одржи на 2 април, во просториите на Центарот за трансфер на технологии и иновации - ИНОФЕИТ, во периодот 09:00 – 12:00 часот.

Во прилог e покана со Дневен ред со краток опис на прадавачите и темите.