Interactive Workshop on EIT Digital Venture Program

14 February, 2020, 13:07

We are excited to announce that


Meetup topic "Machine learning at scale"

14 February, 2020, 8:55

Macedonian Data Scientists, its a great pleasure to announce our 10th Data Science meetup. It will be held on the 19th of February 2020.

This meetup will feature 2 interesting talks on "Machine learning at scale" topic.


ПМ Аларм - Софистициран систем за прогноза на аерозагадувањето

11 February, 2020, 21:12

Во четврток, на 13.02.2020, со почеток во 11 часот во Амфитеатарот на ФИНКИ ќе биде промовиран ПМ Аларм, софистициран систем за прогноза на аерозагадувањето во Република Северна Македонија, развиен од научниците од ФИНКИ – УКИМ, Универзитетот во Виена – Австрија и Универзитетот во Сао Паоло – Бра


SALESFORCE for Students Development Workshop

05 February, 2020, 13:33

Почитувани студенти,

Salesforce Community Macedonia во соработка со ФИНКИ би сакале да ве покани на првиот
SALESFORCE for Students Development Workshop во Македонија.


SALESFORCE for Students Development Workshop

05 February, 2020, 12:31

Почитувани студенти,


Hash Code 2020 - Нетцетера

29 Јануари, 2020, 14:52

Netcetera Macedonia ве поканува во своjот хаб на 20.02.2020 да се приклучите на Hash Code 2020.


Отворен јавен повик – “Стартапувач2“

29 Јануари, 2020, 13:25

Почитувани студенти,

Во прилог е поканата која се однесува на инфо сесијата за отворениот јавен повик за инструментот за поддршка – “Стартапувач2“


Global Game Jam Македонија 2020

24 Јануари, 2020, 13:24

Последниот викенд во Јануари, веќе осма година по ред, е резервиран за најголемиот регионален настан посветен на развивање видео игри – Global Game Jam Македонија 2020.


Прв повик за публикации на CIIT 2020

24 Јануари, 2020, 13:20

Ве покануваме за учество на овогодинашната 17та по ред конференција CIIT 2020 од 8 до 10ти Мај 2020 година во хотел Монтана во Крушево.

Конференцијата е во организација на ФИНКИ.


Предавање на тема: “We are on a journey to be the most valuable pizza brand on this planet. That’s why we need Data Science”

17 December, 2019, 15:41

Во организација на групата Data Science Macedonia и одделот на македонската ИЕЕЕ секција за компјутери, како и Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) и Факултетот за Електротехника и информациски технологии (ФЕИТ), на 17.12.2019 година (вторник) со по