Јавна дебата “Улогата на науката и иновациите во намалувањето на аерозагадувањето“

30 September, 2019, 9:29

Во рамки на активностите за дефинирање на Програмата за намалување на аерозагадувањето за 2020 година, на 2 Октомври 2019 година во 10 часот на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство ќе се одржи јавна дебата на тема:
 


InsurHack & InsurTech Скопје

18 September, 2019, 9:00

Во организација на Агенцијата за супервизија на осигурувањето, Здружението на финансиски организации при Стопанска Комора и Fintechguardian, а во насока на промовирање и унапредување на дигитализацијата во осигурувањето, во просториите на Стопанска Комора на Македонија во Скопје , ќе се одржат на


Google култура+ можности за вработување и стажирање

05 September, 2019, 9:16

Дојдете и дознајте повеќе за културата на Гугл, која има најмногу придонесено при градењето и создавањето успешни производи кои се корисни за сите. 


Предавање на тема "A case around secure messaging: Off-the-Record messaging protocol version 4"

31 August, 2019, 13:55

OTRv4 is the newest version of the Off-The-Record protocol. As a Privacy Enhancing Technology, it is a protocol where the newest academic research intertwines with real-world implementations.


Data Science meetup

22 August, 2019, 9:43

We are very excited to start the new season of Data Science Meetup.

On Thursday, from 18:00 to 19:30 at the Amphitheatre of the Faculty of Technology and Metallurgy we will have our 8th MeetUp where MSc.


Отворен ден на УКИМ

20 August, 2019, 9:22

Драги матуранти, наши идни студенти,

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, на 22.08.2019 год,на градскиот плоштад „Македонија“, ве кани на манифестацијата „Отворен ден“.


Хакатон- Креирај игри за најмладите

26 June, 2019, 9:24

Хакатонот е наменет за сите креативни гејмери, вљубеници во дигиталната култура и технологија, девелопери, програмери, графички дизајнери, артисти и ентузијасти со различни позадини и интереси, кои би сакале да креираат игри наменети за најмалите.


Блог конкурс: Студенти во Северна Македонија проговорете!

17 May, 2019, 9:02

Светска банка Северна Македонија отвора конкурс за блог содржини на тема "Денес студент, утре (не)вработен – Што ти носи иднината?".


FINKI-CIRT ве поканува на покането предавање од областа на сајбер безбедноста

15 May, 2019, 15:22

Ги покануваме сите заинтересирани студенти да го посетат организираното предавање од м-р Мане Пиперевски, експерт од областа на сајбер безбедноста со долгогодишно практично искуство во областа. На крајот од предавањето ќе има и дискусија во која ќе можете активно да учествувате.


CodeFu натпревар

09 May, 2019, 10:55

Подгответе се за втората квалификациска рунда од натпреварот во програмирање – CodeFu. На 12-ти мај (недела) во 12 часот се одржува втората онлајн рунда, по што најдобрите 32-ца учесници од двете рунди влегуваат во големото финале.