Отворен повик за учество во онлајн Хакатон за отворени податоци

05 May, 2021, 13:37

thumbnail_hackathon_banner.jpg

ШТО Е ХАКАТОН ЗА ОТВОРЕНИ ПОДАТОЦИ?


CodeFu 2021 - 2ра рунда

29 April, 2021, 10:54

The 2nd Qualification Round is near, so prepare for the battle awaiting! If you missed the 1st Round, now is your chance to enter the competition and walk the way all through the Final Round!


Студентски хакатон "Хакирај ја сивата економија во е-трговија"

22 April, 2021, 17:41

Асоцијација за Е-трговија на Македонија (АЕТМ) во соработка со ФИНКИ и Економски Факултет - Скопје организира хакатон за борба против сивата економија.


Untold chapter of space technology - Mind Race

11 April, 2021, 11:18

Во организација на ФИНКИ и  одделите за едукација, роботика и автоматика, системи, човек и кибернетика и одделот за компјутери при Македонската секција на IEEE ќе се одржи online предавање на тема „Untold chapter of space technology - Mind Race “, преку платформата Teams, на 13.4.2021 од 14:00 ча


CodeFu 2021

03 April, 2021, 10:57


10 години ФИНКИ

31 March, 2021, 20:36

prvnnsslajder.jpg