ФИНКИ продолжува да ја продлабочува соработката со успешни македонски компании. Лабораторијата бр. 138 (Сорсикс лабораторија) доби нов изглед и е брендирана од страна на амбициозната австралиско-македонска ИТ компанија со канцеларии во Сиднеј, Ниш и Скопје – Сорсикс (Sorsix) интернационал. Соработката помеѓу ФИНКИ и Сорсикс продолжува понатаму, преку проектите за пракса на студентите, стручни работилници, гостувачки предавања...

Сите студенти на ФИНКИ се поканети да аплицираат за студентска пракса. Доколку сте заинтересирани посетете ја страната за кариери https://sorsix.com/careers или аплицирајте на jobs@sorsix.com.

За повеќе информации посетете го линкот www.sorsix.com

img_3796.jpg

0