4-ти модул на ЕЕСТЕК Академијата - 3Д анимација

17 March, 2017, 16:17

Студентската организација ЕЕСТЕК во склоп на својот проект наречен ЕЕСТЕК Академија организира 4-ти модул посветен на 3D анимација.  


Конференција за информатика и информатички технологии - CIIT 2017

15 March, 2017, 15:25

Во периодот 7-ми до 9-ти април 2017 година ќе се одржи 14-тата Конференција за информатика и информатички технологии - CIIT 2017, во организација на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.


Работилница за изработка на 3Д анимација

15 March, 2017, 0:23

На 11-ти март во просториите на ФИНКИ се одржа работилница за средношколци за изработка на 3Д анимација за Скопје.


Мобилна апликација во рамки на кампањата „Информирај се сега!“

14 March, 2017, 23:42

На 4-ти март во просториите на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) се одржа презентација на мобилните апликации кои учествуваа од натпреварот за креирање мобилна апликација во рамки на националната кампања „Информирај се сега!“ Кампањата „Информирај се сега!“ ја


Покането предавање од Илија Мишов од  IT Labs

13 March, 2017, 16:44

На 14.03.2017 година, со почеток во 13:00 часот во АМФ на ФИНКИ ќе се одржи покането предавање на тема "Microservices - Divide and Conquer". Предавањето ќе го одржи Илија Мишов од компанијата IT Labs.


Покането предавање од проф. д-р Данило Глигороски

13 March, 2017, 12:27

ФИНКИ, во соработка со македонската IEEE секција, одделот за компјутери и одделот за теорија на информации, организира покането предавање од проф. Д-р Данило Глигороски од Норвешкиот универзитет за наука и технологија на тема


JavaSkop 2017

06 March, 2017, 14:32

screen_shot_2017-03-06_at_2.31.29_pm.png


Еразмус: Покането предавање од проф. Katja Gilly од UMH

28 February, 2017, 13:33


ИАЕСТЕ Надворешен конкурс за аплицирање на стручни пракси

22 February, 2017, 19:51


Покането предавање од Елена Арсевска, PhD

20 February, 2017, 16:24

ФИНКИ, ФЕИТ, ИЕЕЕ одделите  за компјутери и здружената секција за обработка на сигнали и инженерство во медицината и биологјата во понеделник, 27.02.2017, од 12 до 13 часот во амфитеатарот на ФИНКИ организираат покането предавање на тема "Elaboration of a semi-