Подгответе се за 13-тото издание на натпреварот во програмирање – CodeFu. Натпреварот е отворен за сите студенти и средношколци во Македонија, а наградниот фонд опфаќа ваучери за IT опрема, ранци и главна награда - учество на Jazoon конференцијата во Швајцарија со целосно покриени трошоци. Натпреварот опфаќа 2 онлајн квалификациски рунди по што најдобрите 32-ца учесници влегуваат во големото финале. Дознајте повеќе за CodeFu на: https://www.it.mk/it-nastan-prikluchete-se-na-13-toto-izdanie-na-codefu

1