Balkan School on Internet Governence

24 June, 2017, 21:32

Со поддршка од Советот на Европа, Dipolo фондацијата, ISOC, RIPE NCC и EURid, во периодот од 21.08 до 25.08 во Сараево, Босна и Херцеговина за прв пат ќе се одржи Balkan School on Internet Governen


Seavus Embedded Summer School

20 June, 2017, 11:55

Seavus, in collaboration with ST Microelectronics, will again organize its annual summer embedded school for all the students from the technical faculties in Macedonia.


Покането предавање од проф. Ерик Перјонс

15 May, 2017, 16:13

Во четврток, 18.05.2017,  во 13:00 часот во Амфитеатерот на ФИНКИ ќе се одржи покането предавање. Предавањето ќе го одржи проф. Ерик Перјонс од Универзитетот во Стокхолм. Темата на предавањето е Introduction to Design Science, а апстрактот може да го погледнете во продолжение.


Натпреварувачите на CodeFu по 11 пат ќе го решат невозможното

12 May, 2017, 14:30

Повеќе од 120 студенти на додипломски и последипломски студии на факултетите во земјава викендов во Скопје по 11 пат ќе се натпреваруваат во решавање алгоритамски проблеми на познатиот натпревар CodeFu во организација на софтверската компанија Netcetera.


Успешно заврши Отворениот ден на ФИНКИ

08 May, 2017, 12:14

На 6-ти мај 2017 година (сабота)  на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство се одржа Отворен ден, на коj идните студенти имаа можност директно да се запознаат со можностите за студирање на Факултетот. 


Покането предавање од проф. Daniela Asenova Gotseva

08 May, 2017, 11:05

Во среда (10.5.2017) во 11 часот во Амфитеатарот на ФИНКИ ќе се одржи покането предавање на тема “IPC:Semaphores in Linux & C”. Предавањето ќе го одржи проф. д-р Daniela Asenova Gotseva, декан на Факултетот на компјутерски системи и контрола при Техничкиот универзитет во Софија.


Покането предавање од Благој Јанев од itLabs

05 May, 2017, 16:52

На 9.5 (вторник), во 13.00 часот во 223(Ф) ќе се одржи покането предавање на тема .NET Core. Предавањето ќе го одржи Благој Јанев од компанијата IT Labs. 


ИТ настан - IoT: Are you really connected

28 April, 2017, 22:45

Технологијата и технолошките достигнувања се длабоко инфилтрирани во нашето секојдневие овозможувајќи ни постојано да сме  поврзани преку различни уреди, без разлика на тоа каде се наоѓаме и во кое време.