Натпревар за изработка на мобилна апликација во рамките на националната кампања „Информирај се сега!“

05 December, 2016, 14:00

Во рамките на Националната кампања „Информирај се СЕГА!“ Коалиција СЕГА со  Младинските Информативни и Советодавни центри ИНФО СЕГА од Прилеп и Кавадарци во соработка со Агенцијата за Млади и Спорт (АМС) и со Факултетот за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство организираа


Microsoft курсеви за студентите на УКИМ на Microsoft академија на ФИНКИ

01 December, 2016, 0:59

Microsoft академијата на ФИНКИ организира Microsoft курсеви за студентите на


Презенација на ,,Blockchain" технологијата

29 November, 2016, 12:06

Денес, 28 ноември, во 13 часот во дирекцијата на Македонски Телеком (сала Атриум,10ти спрат), ќе се одржи работилница за презентација на ,,Blockchain" технологијата. 


ReFresh “F5” Хакатон

28 November, 2016, 16:07

ReFresh „F5“ претставува тродневен хакатон за развивање на мобилни апликации во полето на екологијата.


Social Innovation Hub настан: Кафе со д-р Жан Митрев

24 November, 2016, 10:01

Во ко-организација со Регионалниот Центар за Социјални Иновации на ФИНКИ и SmartUp - Creating the geeks of tomorrow, платформа за поддршка и развој на ИКТ културата и афирмација на претприемништвото,  на 25.11.2016, петок, во 19.


Руски интелектуален квиз - "Што? Каде? Кога?"

07 November, 2016, 22:55

Студентскиот Парламент на УКИМ во соработка со Амбасадата на Руската Федерација организира настан "Руски интелектуален квиз „ШТО? КАДЕ?


Тим од ФИНКИ победник на Startup Weekend Skopje

07 November, 2016, 16:05

Во конкуренција на 80 учесници од 15 тима, студентите на ФИНКИ, Бобан Блажевски, Иван Стојановски и Стефан Стојковски кои го сочинуваа тимот на CABICO победија на овогодинешното издание на Startup Weekend Skopje.


Работилници во склоп на проектот „Истражувачка платформа (testbed) за висока достапност на интернет поврзување“

07 November, 2016, 15:13

As part of our FCSE project "Research platform (test bed) for high availability of internet connectivity" we are organizing two day workshop on the following topics:

- IPv6-Future of the Internet
- Internet Development:  Cooperation, Security & Network Operator Groups (NOGs)


TEDx настан на ФИНКИ

03 November, 2016, 0:08

На 05.11.2016 (сабота) од 13:30 до 19:00 часот во просториите на ФИНКИ ќе се одржи TEDxCERN Live Broadcast @ TEDxSeptemvriskaSesijaSalon на тема „Ripples of Curiosity”.