Обука за креативни претприемачи

01 October, 2016, 18:13

Дали имате 21 до 30 години? Имате идеја за креативен бизнис? Дали имате намера да почнете или од скоро сте започнале свој бизнис?


ЕРАЗМУС+ конкурс

21 September, 2016, 12:08

Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ на Европската комисија, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” распишува конкурс за доделување стипендии за студенти и наставен кадар за студиски престој на високообразовните институции во ЕУ.


Повик за искажување на интерес за студиска размена

19 September, 2016, 13:00

Во рамките на соработката на ФИНКИ со ДСВ при Универзитетот во Стокхолм, обезбедени се 2 мобилности на студенти од магистерски студии на ФИНКИ во ДСВ.


Прв свечен час на ФИНКИ

13 September, 2016, 10:51

Почитувани бруцоши, ни претставува особена чест да ве поканиме да присуствувате на првиот акдемски час за академската 2016/2017 година на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.


Отворено предавање

09 September, 2016, 11:44

На 13.09 (Вторник) од 14:00 во Барака 2.1 на ФИНКИ ќе се одржи отворено предавање на тема "Efficient Algorithms for Tackling Computationally Challenging Problems" од д-р Александар Шурбевски, доцент на Кјото Универзитетот во Јапонија, на кое се поканети сите студенти и колеги.


ЕЕСТЕК Академија - прв модул “S4E HACKATHON”

09 September, 2016, 11:26

Студентската организација ЕЕСТЕК ЛК Скопје од 1 Октомври почнува со реализирање на серија бесплатни курсеви кои ќе бидат достапни за ограничен број на студенти на УКИМ. Серијата од различни модули под името ЕЕСТЕК Академија ќе почнат да се реализираат на техничкиот кампус на УКИМ.


Нови студиски програми на втор циклус на студии на ФИНКИ

06 September, 2016, 12:12

Од учебната година 2016/2017, покрај останатите програми, ФИНКИ воведува три нови студиски програми на втор циклус: 


Стипендии за втор циклус студии за дипломците на ФИНКИ

06 September, 2016, 11:26

Од оваа година ФИНКИ обезбедува стипендии за ослободување од школарината до 30% за запишување на втор циклус на студии за студентите кои дипломирале на ФИНКИ.