Покането предавање од Лове Екембер, Универзитет во Стокхолм

25 September, 2017, 16:12

ФИНКИ, во соработка со одделите за компјутери и за теорија на информации при македонската IEEE секција, ве покануваат на покането предавање од Лове Екенберг, професор на Универзитетот во Стокхолм. Предавањето ќе се оджи во петок, 29.09.2017 година во 11:00 часот во Амфитеатарот на ФИНКИ.


Натпревар IEEEXtreme 11

24 September, 2017, 22:43

IEEExtreme 11.0 е глоблен натпревар каде што тимови составени од IEEE членови (студенти) се натпреваруваат во 24-часовен програмерски хакатон во решавање на проблеми. Надгледуван и менториран од страна на IEEE членови и поддржан од IEEE-SB Македонија.


TEDx настан на ФИНКИ - Car Sharing: Иднината на транспортот

20 September, 2017, 10:41

На 20.09.2017 со почеток од 19.00 часот во просториите на ФИНКИ, односно во Регионалниот центар за


Покането предавање на тема "Success with EU Proposals"

10 September, 2017, 18:45

Во вторник (19.9.2017) во 14.00 часот во aмфитеатарот на ФИНКИ ќе се одржи покането предавање на тема "Success with EU Proposals. Предавањето ќе го одржи Richard Wheeler, експерт за вештачка интелигенција со долгогодишно искуство во менаџирање на ЕУ проекти.


Свечен час на ФИНКИ за генерацијата 2017/2018

09 September, 2017, 10:32

Почитувани бруцоши, ни претставува особена чест да ве поканиме да присуствувате на свечениот час за академската 2017/2018 година на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.


Конкурс во рамки на програмата Еразмус+

20 July, 2017, 16:27

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” во Скопје објавува Конкурс во рамки на програмата Еразмус+ Акција 1: Индивидуална мобилност за студенти и наставен кадар за летниот семестар во академската 2017/2018 година.


Уписи на ФИНКИ 2017

10 July, 2017, 17:00

Пријавувањето на кандидатите за првиот уписен рок на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство ќе се одржи на 17-ти и


Уписи на ФИНКИ 2017

10 July, 2017, 15:55

Во согласност со 


Подготвителна настава на ФИНКИ

07 July, 2017, 11:41

Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство во периодот од 30 август до 14 септември 2017, организира подготвителна настава по математика и програмирање.