Имаме чест и задоволство да ве поканиме на настанот кој се организира со цел да се споделат меѓународните искуства од САД и Балканот за развој на нови технологи и бизниси.

Целта на оваа програма е да им го воедначиме знаењето на сите студенти и да ги подготвиме за следната Акцелераторска програма. Рокот за пријавување е до 15 април со пополнување на апликацијата на следниот линк

 

 

 

Програма: од идеа до инвестиции / Venture Academy Spring 2019 (април-мај 2019).

Недела 1

Ден 1 (22 април): Работилница за стартапи/презентации на релевантни теми:

•       Како да започнеш сопствен бизнис

•       Развој на продукти според методологијата “Lean Product Development”

•       Маркетинг и продажба

•       Пристап до финансии

•       Што бараат инвеститорите

Ден 2 (23 април): Развој на бизнис модел (канвас) и презентација

Ден 3 (24 април): Подготовка на бизнис моделот и презентација

Ден 4 (25 април): Подготовка на бизнис моделот со подршка од менторите на Акцелераторот УКИМ

 

Недела 2

Ден 5-8 (Мај 6-10): Вклучени 5 професори + 75 студенти на постдипломски студии од Универзитетот за применети науки во Луцерн, со цел да се обезбеди неопходната поддршка на нашите студентските тимови за понатамошен развој на нивните бизнис идеи.

Ден 9 (Мај 11): Презентација на бизнис идеите.

 

Објавата на фејсбук може да се најде на следниот линк: https://www.facebook.com/acceleratorukim/.  

1