Во организација на групата Data Science Macedonia и со поддршка на одделите на македонската ИЕЕЕ секција за теорија на информации и за компјутери, како и Факултетот за Електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) и Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ), на 04.04.2019 година (четврток) со почеток во 18:00 часот во INNOFEIT (анексот на ФЕИТ), ќе се одржи покането предавање на тема:

,,Understanding Health and Nutrition through Data Science“

Предавач: Tome Eftimov, PhD, Computer Systems Department, Jožef Stefan Institute, Ljubljana, Slovenia, Postdoctoral researcher at Stanford University in USA

Апстрактот и биографијата на предавачот се дадени во прилог.

 

ДокументГолемина на документ
PDF icon tomeeftimov2495.pdf30.63 KB
1