Отворен ден на ФИНКИ

27 April, 2017, 15:26

На 6-ти мај 2017 година (сабота) со почеток во 11 часот, Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство организира Отворен ден, на коj идните


Натпревар на студентски проекти за одржлив развој

27 April, 2017, 13:40

Германското министерство за образование и истражување е домаќин на престижниот настан "Green Talents – International Forum for High Potentials in Sustainable Development" за промовирање на меѓународната размена на иновативни Green идеи.


XXI Македонска олимпијада по информатика

20 April, 2017, 11:03

На 21-22.04, во организација на Здружението на информатичарите на Македонија, ќе се одржи XXI Македонската олимпијада по информатика.


НЛБ Hackathon

19 April, 2017, 13:39

Од 22-ри до 23-ти април во просториите на НЛБ банка АД Скопје се организра прв екстерен хакатон НЛБ Hackathon.

НЛБ Hackathon е викенд настан во организација на Valoso Hub, каде што тимови на програмери ќе работат на иновативни решениија за НЛБ банка АД Скопје.


Саем за вработување и пракса „Контакт 2017“

18 April, 2017, 13:36

Саемот за вработување и пракса „Контакт 2017“ е отворен за сите студенти на УКИМ на кои им нуди можност да си ги подобрат своите меки вештини, да се запознаат со кариерните можности и актуелните побарувања.


Покането предавање од Farhan Shahid од Allocate Software

14 April, 2017, 11:10


Успешно заврши конференцијата CiiT 2017

13 April, 2017, 13:01

Во периодот од 7-ми до 9-ти април во Маврово се одржа 14-тата интернационална конференција за информатика и информатички технологии (CiiT 2017) организирана од Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ).


Дроновите на ФИНКИ атракција на Oтворениот ден на УКИМ

06 April, 2017, 21:12

Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) под мотото „Дојди, научи, создај!" успешно ги претстави своите студиски програми на отворениот ден при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. 


Практикантска програма „Отвори врата“

04 April, 2017, 13:02

Компаниите членки на АмЧам Македонија нудат бројни практикантски места за високо мотивирани студенти од домаќинства со ниски примања. Во 2016 год.