Students Lightning Talk Challenge

09 February, 2017, 13:35

 


IEEE Student Challenge

09 February, 2017, 13:10

screen_shot_2017-02-09_at_1.09.46_pm.png


Покането предавање од Panagiota Fatourou, ACM Distinguished Speaker

08 February, 2017, 18:50


Настан во Сеавус Инкубатор

31 January, 2017, 16:35


Hash Code 2017 организиран од Google

31 January, 2017, 11:54

Во февруари ќе се одржи Hash code, натпревар во програмирање креиран од Google. Во овој натпревар, тимовите имаат задача да решат алгоритамски п


Tech session #20 на ФИНКИ

24 January, 2017, 15:46

На 25-ти јануари (среда) со почеток во 18.15 часот, во амфитеатарот на ФИНКИ ќе се одржи настанот Tech session #20.


Global Game Jam Македонија на ФИНКИ од 20-ти до 22-ри јануари

18 January, 2017, 13:23

Global Game Jam е најголемиот интернационален настан за креирање  и правење на игри кој се одржува еднаш годишно, истовремено на голем број локации низ целиот свет во вид на 48­ часовен маратон.


Продолжен е рокот за пријавување на Натпреварот за изработка на мобилна апликација во рамките на националната кампања „Информирај се СЕГА!“

20 December, 2016, 14:43

Во рамките на Националната кампања „Информирај се СЕГА!“ Коалиција СЕГА со  Младинските Информативни и Советодавни центри ИНФО СЕГА од Прилеп и Кавадарци во соработка со Агенцијата за Млади и Спорт (АМС) и со Факултетот за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство организираа


Покането предавање

14 December, 2016, 16:54

На 15.12.2016 год. во 08.30 часот на ФИНКИ (просторија 117) ќе се одржи покането предавање со наслов "Microservices in action". Предавањето ќе го одржи Стефан Спасовски, senior engineer од Ендава. 


Отворено предавање за Microsoft IT Академијата на ФИНКИ

13 December, 2016, 11:37

На 15.12.2016 год. (четврток) во амфитеатарот на ФИНКИ ќе се одржи отворено предавање за Microsoft IT Академијата.  Предавањето за Microsoft ИТ Академијата на ФИНКИ е отворено и достапно за сите студенти на Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ - Скопје.