ФИНКИ домаќин на 28-от Државен натпревар по информатика

01 April, 2017, 19:38

Во организација на Здружението на информатичари на Македонија денеска на ФИНКИ се одржа 28-от Државен натпревар по информатика.


Одбележан шестиот роденден на ФИНКИ

01 April, 2017, 11:57

На 30-ти март, Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство – Скопје (ФИНКИ) го  одбележа својот шести роденден. На свеченоста  им беа врачени награди на најдобрите студенти со средна оценка над 9,5.


Отворен ден на УКИМ

28 March, 2017, 21:41

На 6.4.2017 година (четврток) од 10:00 до 16:00 часот се организира отворен ден на Универзитетот Св Кирил и Методиј“.


Microsoft академија на ФИНКИ во летниот семестар

27 March, 2017, 10:39

Microsoft академијата на ФИНКИ во текот на летниот семестар (втората половина на април) организира два курса и тоа:


Шести роденден на ФИНКИ

20 March, 2017, 13:45

Почитувани,


4-ти модул на ЕЕСТЕК Академијата - 3Д анимација

17 March, 2017, 16:17

Студентската организација ЕЕСТЕК во склоп на својот проект наречен ЕЕСТЕК Академија организира 4-ти модул посветен на 3D анимација.  


Конференција за информатика и информатички технологии - CIIT 2017

15 March, 2017, 15:25

Во периодот 7-ми до 9-ти април 2017 година ќе се одржи 14-тата Конференција за информатика и информатички технологии - CIIT 2017, во организација на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.


Работилница за изработка на 3Д анимација

15 March, 2017, 0:23

На 11-ти март во просториите на ФИНКИ се одржа работилница за средношколци за изработка на 3Д анимација за Скопје.


Мобилна апликација во рамки на кампањата „Информирај се сега!“

14 March, 2017, 23:42

На 4-ти март во просториите на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) се одржа презентација на мобилните апликации кои учествуваа од натпреварот за креирање мобилна апликација во рамки на националната кампања „Информирај се сега!“ Кампањата „Информирај се сега!“ ја


Покането предавање од Илија Мишов од  IT Labs

13 March, 2017, 16:44

На 14.03.2017 година, со почеток во 13:00 часот во АМФ на ФИНКИ ќе се одржи покането предавање на тема "Microservices - Divide and Conquer". Предавањето ќе го одржи Илија Мишов од компанијата IT Labs.