Предновогодишна ФИНКИ забава

18 December, 2011, 12:53

На 21 декември, среда, со почеток во 21:21 часот, ФИНКИ ја организира својата прва предновогодишна забава во дискотеката В2. На забавата се поканети сите сегашни студенти, сите поранешни студенти од составните институти на ФИНКИ (ИИ и ИКТИ), како и сите пријатели на ФИНКИ. Дани Димитровска со н


Македонија на Википедија

13 December, 2011, 21:29

Во четврток, 15.12.2011 година, со почеток во 14.45 часот во просторијата 117 на ФИНКИ, г-дин Димче Грозданоски од Министерството за образование и наука ќе го претстави обемниот проект на Владата на Република Македонија, насловен „Македонија на Википедија“.


Предавање, Бабини игри

08 December, 2011, 21:44

Во вторник, 13.12.2011, во 11:00 часот ќе се одржи предавање за примена на современи информатички технологии за иновација на образованието. 
 


Предавање: Машинско учење и системска биологија

17 November, 2011, 13:53

Во понеделник, 21.11.2011 година, проф. д-р Сашо Џероски од Институтот Јозеф Стефан од Љубљана, Словенија, ќе одржи предавање на тема „Машинско учење и системска биологија“.


Предавање: Follow your dream

17 November, 2011, 13:43

Во организација на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство и Технолошко-металуршкиот факултет, на 16.11.2011 година, со почеток во 11:00 часот, во амфитеатарот на ТМФ, предавање ќе одржи Роџер Коудри од Велика Британија, на тема “Follow your dream”.
 


Microsoft BizSpark Seed Camp

14 November, 2011, 17:31

Во рамките на Глобална недела на Претприемништво, ПСМ Фондација во соработка со локалната канцеларија на Microsoft ќе организира настан со цел да ги охрабри младите програмери кои го з


Erasmus Mundus презентација

26 October, 2011, 15:19

Во четврток, 27.10.2011 година, ќе се одржи презентација на Ерасмус Мундус програмата на Европската комисија, која на студентите им обезбедува стипендии за мобилност во рамките на универзитети од Европската Унија.


Состанок со студентите на програмата Проект 45

18 October, 2011, 19:37

Студентите на ФИНКИ на програмата Проект 45 се повикуваат на состанок со продеканот за настава во петок, 21.10.2011 година во 16:00 часот заради договор околу следењето на наставата и извршувањето на задолженијата.


Предавање: Податочни центри

15 October, 2011, 21:00

Ни претставува особено задоволство да ги поканиме студентите на ФИНКИ на предавањето под наслов „Дизајн и изведување на големи податочни центри - основни концепти и најдобри практики“, кое ќе го одржи дипл. инг. Аце Димитриевски.