Предавање: HTML5

15 October, 2011, 21:00

Во рамките на предметот Веб базирани системи, оваа среда Дејан Димитровски од Microsoft ќе одржи предавање на тема HTML5, како технологија која претставува


HPC курс

12 October, 2011, 18:31

Почитувани асистенти, стручни соработници и студенти на постдипломски студии на ФИНКИ, ве известуваме дека од 07.11 до 02.12.2011 година во Скопје, во просториите на ФИНКИ на ПМФ (лаб 4) ќе се одржи интензивен курс по предметот од постдипломски (докторски - со идентификација за втор и трет степе


Трибина за бруцошите

28 September, 2011, 15:31

Колегите од повисоките години на ФИНКИ организираат трибина на тема 'Сè што сакате да знаете, а не можете да ги прашате професорите'.


Бруцошка забава на ФИНКИ

19 September, 2011, 20:56

ФИНКИ и неговите студенти ја организираат првата бруцошка забава! Забавата ќе се одржи во четврток, 22.09.2011, во клуб Хавана. Во зависност од временските услови, забавата ќе биде во летниот или зимскиот простор на Хавана, за што ќе бидете навреме известени.


Скопје Startup Weekend vol. 2

05 September, 2011, 16:07

Второто издание на Скопје Startup Weekend, кое е закажано за периодот од 11 – 13 ноември 2011 година, ќе се одржи на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство, во организација на


Software Engineering работилница

19 August, 2011, 17:49

Од 22 до 27 август во организација на ФИНКИ, во Охрид ќе се одржи работилницата на меѓународниот проект Software Engineering: Computer Science Education and Research Cooperation под покровителство на ДААД


Прием за информатичарите

17 August, 2011, 20:33

По повод големиот успех на македонските ученици на интернационалните натпревари по информатика, Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство – ФИНКИ, организира свечен прием на кој ќе бидат одбележани пост


Едно лето

09 Јули, 2011, 1:03

Едно лето независно организиран развој на слободен софтвер во Македонија


LAN Fest Conference 2011

06 May, 2011, 0:12

Во периодот од 20 до 22 мај 2011 година ќе се одржи LAN Fest Conference 2011, настан кој ќе претставува сеопфатен собир на ИКТ експерти од Македонија.