Пракса во Ассеко СЕЕ

17 March, 2016, 0:00

Компанијата Ассеко СЕЕ организира платена пракса за студенти од завршните години на академските студии од насоката софтверско инженерство.


Вработување во Wemovo

13 March, 2016, 0:00

Германската компанија Wemovo со главно седиште во Берлин, објавува конкурс за вработување на следниве позиции:


Пракса во Артисофт

10 March, 2016, 0:00

Артисофт - една од водечките компании за изработка на SaaS (Software as a Service) решенија во регионот, објавува конкурс за практиканти. Кандидатите треба да се мотивирани апсолвенти кои сакаат предизвици и имаат аспирации да работат на големи и интересни проекти. 

 


Работа во Navayo Technologies

05 March, 2016, 0:00

Kомпанијата Navayo Technologies објавува оглас за работа на позиција: Quality Assurance Engineer и ги поканува студентите на ФИНКИ да аплицираат. 


Работа во РЕ-АКТИВ ДОО

04 March, 2016, 0:00

РЕ-АКТИВ ДОО е софтверска компанија чиј главен фокус е развој на бизнис регистри. Во моментов ги повикува студентите на ФИНКИ кои се при крајот од своите студии и оние кои тукушто завршиле да аплицираат на следната отворена работна позиција:


Понуда за пракса во Франција

03 March, 2016, 0:00

Францускиот институт во Скопје нуди можност за платена пракса во траење од 6 месеци во седиштето на Сосиете женерал : Париз Ла Дефанс. Датумот за почеток на праксата ќе биде одреден дополнително (2016).

 


ИАЕСТЕ платени стручни пракси

27 February, 2016, 0:00

Студентската организација ИАЕСТЕ Македонија го распишува Надворешниот Конкурс 2016 за аплицирање на платени стручни пракси во странство.


Пракса во Стиг Комуникации Инвест

25 February, 2016, 0:00

Друштво за трговија и услуги СТИГ КОМУНИКАЦИИ ИНВЕСТ, Скопје ги поканува заинтересираните студенти од ФИНКИ да учествуваат во програмата за практична работа во времетраење од 1 до 3 месеци, од 10.03.2016 година, во рамките на кои e достапнa


Работа во Support & Solutions Center Mk

20 February, 2016, 0:00

Белгиската компанија со над 14.000 вработени ширум светот Support & Solutions Center Mk објавува конкурс за следната позиција: Business Intelligence (BI) програмери и ги поканува студентите на ФИНКИ да аплицираат. Рокот за аплицирање е 8 Март 2016 година.

 


Работа во InterWay

15 February, 2016, 0:00

Компанијата ИНТЕРВЕЈ ДООЕЛ Скопје која се занимава со развој на софтверски решенија има потреба од 4 програмери со познавање на:

  • SQL
  • .NET
  • C#
  • Java
  • HTML & CSS & JavaScript (познавање на AngularJS е предност)