Прво предавање од серијата на ФИНКИ Tech клубот

25 April, 2018, 12:07

Првото предавање од серијата на ФИНКИ Tech клубот беше одржано од страна на компанијата MCA, каде беа прикажани практични примери на тема 


Покането предавање

25 April, 2018, 11:37

Факултетот за информатички науки и компјутерско инж


Soft Skills Academy Skopje

21 April, 2018, 15:55

Поттикнати од новите трендови за да им излезе во пресрет на студентите при градењето на нивните кариери, EESTEC LC Skopje  организира серија бесплатни обуки за сите студенти од Македонија.


Саем за вработување и пракса ,,КОНТАКТ 2018".

04 April, 2018, 15:08

КОНТАКТ е тридневен саем за вработување и пракса во организација на Студентските парламенти од ФИН


Одбележан седмиот роденден на ФИНКИ

03 April, 2018, 14:35

На 30-ти март, Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство – Скопје (ФИНКИ) го  одбележа својот седми роденден. На свеченоста  им беа враче


Одржан Digi Girlz настан на Microsoft на ФИНКИ

02 April, 2018, 14:50

На 16.03.2018 во просториите на ФИНКИ се одржа настанот Digi Girlz.


Should you become a tester

02 April, 2018, 12:08

“Should you become a tester”


JavaSkop '18

28 March, 2018, 13:55

JavaSkop '18 е еднодневна конференција организирана од JUGMK. 


Покането предавање од д-р Александру Николин

21 March, 2018, 12:06

ФИНКИ, заедно со одделот за компјутери при македонската IEEE секција, на 28.03.2018, со почеток во 12:00 часот, во АМФ на ФИНКИ организираат покането предавање на тема: How to test a voice biometrics solution: statistics of the Romanian, Greek, and Macedonian languages.


Digi Girlz настан на Microsoft на ФИНКИ

15 March, 2018, 20:21

На 16.03.2018 со почеток во 10 часот во просториите на ФИНКИ ќе се одржи настанот Digi Girlz. Целта на овој настан е да ги поттикне и мотивира младите девојчиња за кодирање, програмирање, иновација во креирање и смислување на нови ИТ идеи.