Овогодинешниот ФИНКИ ILT ќе биде насочен кон споделување на можностите кои ги нуди Amazon Web Services (AWS) во областа на вештачката интелегенција (AI). Оваа година, ќе имате можност да чуете искуства на претставници од ИТ компанијата Intertec.io кои ќе го споделат своето знаење и вештини за користење на најдобрите практики и процеси кога станува збор за вештачката интелегенција (AI), машинското учење (ML) и податочно инженерство (DE). 

 

Настанот во соработка со Intertec.io, годинава ќе се оддржи во просториите на ФИНКИ во период од 8 до 12 мај. Повеќе информации на следниот линк.

 

 

1