Почитувани,

Ни претставува особена чест и задоволство да ве поканиме да учествувате на работилницата за сензори за мерење на загадување.

За да се пријавите за учество во работилницата, ве молиме пополнете ја следната форма: https://forms.office.com/e/BANsgNf52q најдоцна до понеделник 06.03.202.

Работилницата ќе се одржи во Сабота, 11.03.2023 во просториите на Netaville – https://netaville.mk и на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство – ФИНКИ (https://finki.ukim.mk).

За време на работилницата ќе бидат обезбедени сите потребни материјали за изработка и конфигурација на сензорите.

Агенда на работилницата:

 

Отварање на работилницата и претставување на учесниците во проектот Cleanbreathe: ФИНКИ, О2 коалиција, Мој Воздух, Пулс еко. Лабораторија за екоинформатика

9:00 – 10:00

Работилница за сензори (прв дел)

  • Опис на компонентите и потребните состојки
  • Услови за поставување на сензори
  • Упатство за склопување на сензори (прв дел)

10:00-12:00

Пауза

12:00-13:30

Работилница за сензори (втор дел)

  • Упатство за склопување на сензори (втор дел)
  • Регистрација на сензори
  • Финална конфигурација и пуштање во употреба

13:30-16:00

Затварање на работилницата

16:00

 

0