Хакатонот е наменет за сите креативни гејмери, вљубеници во дигиталната култура и технологија, девелопери, програмери, графички дизајнери, артисти и ентузијасти со различни позадини и интереси, кои би сакале да креираат игри наменети за најмалите. Учеството на овие профили би било во техничка поддршка при реализацијата на решението. 

Повикот е истотака отворен и зa сите наставници, родители, како и за сите оние кои се инспирирани и мотивирани да придонесат кон подобрување на образованието на најмладите и да остават свој креативен белег на оваа платформа. Учеството на овие профили би било во дизајнирање на материјалот, текстот, содржината на самата игра.

Апликацијата може да ја пополните на: http://skrati.mk/KreirajIgri

Крајниот рок за пријавување е 07.07.2019 година.

Ова е линк со сите често поставувани прашања, а подолу е и агендата.

 

 

ДокументГолемина на документ
PDF icon hakaton_-_agenda.pdf905.46 KB
1