Пракса во ОКТА

17 June, 2021, 12:17

 

ОКТА објавува конкурс за практикантска работа во соработка со Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) – Скопје

 


Летна пракса - Web Programming .Net

16 June, 2021, 11:53

Период јули - август 2021 година

Преку овaa двомесечнa менторскa обука ќе се стекнете со следните компетенции:


DevOps пракса во Loka

15 June, 2021, 10:19

Компанијата Loka (loka.com) ја објавува својата втора DevOps пракса за студентите на Финки. На праксата се работи на DevOps практики и технологии: Git култура, CI/CD pipelines, Docker, Kubernetes и Cloud платформи (AWS, Azure, GCP).


Вработување во Stonebranch

07 June, 2021, 13:02

Stonebranch builds dynamic IT automation solutions that transform business IT environments from simple IT task automation into sophisticated, real-time business service automation, helping organizations achieve the highest possible Return on Automation.


Летна пракса - Web Programming

31 May, 2021, 9:43

Период јули - август 2021 година

Преку овaa двомесечнa менторскa обука ќе се стекнете со следните компетенции:

· Компетитивни знаења за развој на веб апликации со Angular, Spring Boot и PostgreSQL

· Стекнување со комуникациски вештини, корисни за понатамошната кариера


Летна пракса во Интелигента

19 May, 2021, 9:56

 

 

Компанијата Интелигента објавува оглас за летна пракса. Очекуваме да се пријават талентирани и мотивирани студенти што имаат интерес за:

 


Вработување во One Inside

17 May, 2021, 11:53

One Inside вработува Software Engineer Full Stack и Software Engineer Java и ги поканува студентите на ФИНКИ да аплицираат.


Повик за учество во програмата „Balkans Voices“

17 May, 2021, 9:53

Дали се сметаш себеси за блогер, поткастер, инфлуенсер? Дали произведуваш сопствена оригинална содржина на теми кои што се важни за општеството? Дали би сакал да ја развиеш својата платформа и да ги зајакнеш техничките, дигиталните и бизнис вештините, преку соработка со врсници од регионот?


Пракса во норвешки стил - Nebb Summer School 2021

12 May, 2021, 13:07

Небб ќе ги пренесе своите искуства во две области: