Првата средба иницирана од Блокчеин Хабот Македонија, ќе се случува на први февруари, (петок), во Амфитеатарот на ФИНКИ, (во терминот од 18 до 20 часот), чија цел е да информира за можностите, но, и да ги слушне потребите на блокчеин заедницата во Македонија.  

 

Агендата за настанот, како и дополнителни информации можете да најдете на линкот од фб настанот: https://goo.gl/RpoChH, a пријавувањето може да го направите на следниот линк: https://goo.gl/T51oc5.
Настанот е продолжение на средбата што ја имавме во декември 2018 година, на тема: „Блокчеин технологија, можни начини за градење на екосистемот за развој и примена во Македонија“. 
 

1