Javaskop19

27 March, 2019, 11:59

JavaSkop is a one day Java community conference organized by JUGMK.
The conference will take place on March 30th at Cineplexx, Skopje City Mall.


Code App Level Up: Startup Edition powered by Vip

27 March, 2019, 9:04

После четири успешни изданија, EESTEC LC Skopje ви го најавува и петтото издание на Code App Level Up, кое ќе трае од 15 април до 21 април под темата Startup Edition powered by Vip.
 


Покана за настан од Business accelerator UKIM

22 March, 2019, 15:33

Акцелераторот УКИМ има чест да ве покани на предавањето кое ќе се одржи на 2 април, во просториите на Центарот за трансфер на технологии и иновации - ИНОФЕИТ, во периодот 09:00 – 12:00 часот.

Во прилог e покана со Дневен ред со краток опис на прадавачите и темите.


Шести Саем за вработување и пракса Контакт 2019

13 March, 2019, 11:15

На кампусот технички факултети, официјално беше отворен шестиот Саем за вработување и пракса Контакт 2019. Саемот се состои од едукативен и саемски дел, стои во соопштението.


Seavus Talent Program

15 February, 2019, 9:32

Компанијата Seavus започнува со талент програма која е наменета за студенти од техничките факултети и со која би имале можност за вработување по завршување на истата.


Предавање на тема “From Recurrent Neural Networks to Human Neuronal Networks and Back: A Computational Bio-Cybernetics”

11 February, 2019, 8:59

Ве покануваме на предавањето на тема “From Recurrent Neural Networks to Human Neuronal Networks and Back: A Computational Bio-Cybernetics”, што ќе го одржи проф.


Topological Data Analysis & Speech Prosody Modelling

29 January, 2019, 12:55

Dear members of DataScience Macedonia,

We are very excited to announce the next MeetUp, that will be held on Thursday, from 18:00 to 20:00 at the Amphitheater of TMF (Faculty of Technology and Metallurgy).


Blockchain Meetup - Imagine a world 10 years from now!

29 January, 2019, 12:49

Првата средба иницирана од Блокчеин Хабот Македонија, ќе се случува на први февруари, (петок), во Амфитеатарот на ФИНКИ, (во терминот од 18 до 20 часот), чија цел е да информира за можностите, но, и да ги слушне потребите на блокчеин заедницата во Македонија.