Покането предавање од Chun-Yen Chang, Ph.D.

11 September, 2018, 15:52

Во организација на ФИНКИ, како и одделите на македонската ИЕЕЕ секција за компјутери и теорија на информации, на 13.09.2018 година во 13:00 часот, во АМФ на ФИНКИ ќе се одржи покането предавање од Chun-Yen Chang, Ph.D., NTNU Chair Professor, Director of Science Education Center, National Taiwan N


МИОА и Хуавеи: Повик за студиска посета на Кина

11 September, 2018, 15:30

Повеќе информации можете да најдете на следниот линк
 


Покането предавање од KIWI

06 September, 2018, 16:59

Гости од компанијата KIWI на ден 12.09.2018 во Амфитеатарот на ФИНКИ од 16 часот ќе одржат гостинско предавање на тема: Data engineering showcase: delivering clean and reliable data.


Open Day ENDAVA - Graduates programme

04 September, 2018, 15:29

Skopje, Macedonia | 5th September 2017

 


ФИНКИ стана почесен член на Асоцијацијата за е-трговија на Македонија

08 August, 2018, 10:38

11 септември, 2018, СКОПЈЕ - Асоцијацијата за е-трговија на Македонија и Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство - ФИНКИ, потпишаа меморандум за соработка, со цел заеднички да придонесат кон развојот на е-трговијата и развивањето на способностите, дигиталната писменост и граде


Прв ФинХакатон на Министерство за финансии

20 June, 2018, 9:09

Министерството за финансии на Република Македонија во соработка со Фондот за иновации за првпат организира ФинХакатон. Oвој 48-часовен предизвик има за цел да собере и поттикне млади, креативни и иновативни луѓе да изработат демо иновативни софтверски и мултимедијални решенија.


Покането предавање од Alexander Orozco

18 June, 2018, 15:26

Време: Петок, 22.06.2018, 10-11:30

Ве покануваме на поканетото предавање од Alexander Orozco (Amazon AI) кое ќе се одржи на 22.06.2018, 10-11:30 во Амфитеатарот на ФИНКИ. Предавањето ќе биде на тема “Success in perseverance”.


Windows Azure Workshop

18 June, 2018, 11:04

MSP Windows Azure Workshop е дводневна (25 и 26.06) работилница за вовед во платформата Microsoft Azure, организирана од страна на Finki Tech Клубот (кој е дел од програмата на Microsoft Student Partner) и поддржана од страна на


Покането предавање на тема "Deep Neural Networks: Optimization, application and explaining decisions"

14 June, 2018, 13:33

Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ),на 18.06.2018 со почеток во 18:00 часот, во анексот на ТМФ, организира покането предавање на тема: