Seavus Talent Program

15 February, 2019, 9:32

Компанијата Seavus започнува со талент програма која е наменета за студенти од техничките факултети и со која би имале можност за вработување по завршување на истата.


Предавање на тема “From Recurrent Neural Networks to Human Neuronal Networks and Back: A Computational Bio-Cybernetics”

11 February, 2019, 8:59

Ве покануваме на предавањето на тема “From Recurrent Neural Networks to Human Neuronal Networks and Back: A Computational Bio-Cybernetics”, што ќе го одржи проф.


Topological Data Analysis & Speech Prosody Modelling

29 January, 2019, 12:55

Dear members of DataScience Macedonia,

We are very excited to announce the next MeetUp, that will be held on Thursday, from 18:00 to 20:00 at the Amphitheater of TMF (Faculty of Technology and Metallurgy).


Blockchain Meetup - Imagine a world 10 years from now!

29 January, 2019, 12:49

Првата средба иницирана од Блокчеин Хабот Македонија, ќе се случува на први февруари, (петок), во Амфитеатарот на ФИНКИ, (во терминот од 18 до 20 часот), чија цел е да информира за можностите, но, и да ги слушне потребите на блокчеин заедницата во Македонија.  

 


Global Game Jam Македонија 2019

18 January, 2019, 8:55

Global Game Jam е најголемиот интернационален настан за креирање на игри кој се одржува еднаш годишно, истовремено на повеќе локации низ целиот свет во вид на 48 часовен маратон.


Предавање на студентскиот ФИНКИ Techclub

22 November, 2018, 13:11

Првото предавање од серијата на предавања за овој семестар.


SEEDIG Youth School 2019

21 November, 2018, 14:31

Подрегионалната организација на SEEDIG (South East Europe Dialog on Internet Governance) отвори повик за студенти за Youth School. Настава прво има онлајн курс/состанок во траење од 4 месеци, а потоа и настан во Букурешт, каде студентите можат да побараат финансиска помош за учество.


Покането предавање на тема ,, Deep Learning for Affective Computing and Human Activity Recognition“

07 November, 2018, 9:17

Во организација на групата Data Science Macedonia и со поддршка на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ), како и одделите на македонската ИЕЕЕ секција за компјутери и за теорија на информации, на 08.11.2018 (четврток) со почеток во 18:00 часо


Информација за CISCO CCNA курсеви

18 October, 2018, 14:32