НОВИ ПРОГРАМИ ЗА СТРУЧНО И ПРОФЕСИОНАЛНО УСОВРШУВАЊЕ НА ДИГИТАЛНИТЕ ВЕШТИНИ

18 July, 2020, 18:48

Предводени од потребите на дигиталниот свет, ФИНКИ започнува со програми за стручно и професионално усовршување на дигиталните вештини кај ентузијасти со цел помагање на развојот на области се во постојан подем како: медицина, производство, инженерство, земјоделие, трговија, наука, едукација, спо


CyberMK 2020

02 March, 2020, 9:36

CyberMK 2020 е Национален натпревар за сајбер-безбедност организиран од Агенцијата за електронски комуникации и Националниот центар за одговор на компјутерски инциденти MKD-CIRT како организациска единица во Агенцијата.


Rails Girls 2020 - IT workshop

26 February, 2020, 10:01

Rails Girls работилницата по трет пат се организира во Македонија.


GET IN THE RING – СКОПЈЕ 2020

21 February, 2020, 10:02

Имаш идеи, претприемачки способности, сакаш да се натпреваруваш и дружиш? Тогаш GET IN THE RING ХАКАТОН 2020 е идеалниот старт-ап хакатон за тебе и твојот тим!

Што е GITR?


StartUp Europe Week Skopje

19 February, 2020, 13:54

Startup Europe Week - најмасовниот настан за претприемништво во светот ќе има и македонска едиција која ќе се оддржи од 16ти до 20ти Март во


Уредувачки настан на Википедија за тема поврзана со информатичката технологија

19 February, 2020, 13:40

Во текот на пролетта 2020 година започнува нов креативен и интересен заеднички проект на Википедија на Северна Македонија подржан од владата на Република Северна Македонија во сорботка со ФИНКИ отворен за сите што се стремат да стекнат знаења, поврзни со подобрување на  содржините, создавање и пи


Interactive Workshop on EIT Digital Venture Program

14 February, 2020, 13:07

We are excited to announce that


Meetup topic "Machine learning at scale"

14 February, 2020, 8:55

Macedonian Data Scientists, its a great pleasure to announce our 10th Data Science meetup. It will be held on the 19th of February 2020.

This meetup will feature 2 interesting talks on "Machine learning at scale" topic.