Untold chapter of space technology - Mind Race

11 April, 2021, 11:18

Во организација на ФИНКИ и  одделите за едукација, роботика и автоматика, системи, човек и кибернетика и одделот за компјутери при Македонската секција на IEEE ќе се одржи online предавање на тема „Untold chapter of space technology - Mind Race “, преку платформата Teams, на 13.4.2021 од 14:00 ча


CodeFu 2021

03 April, 2021, 10:57


10 години ФИНКИ

31 March, 2021, 20:36

prvnnsslajder.jpg


Програма за практиканти на Македонски Телеком АД – Скопје

17 March, 2021, 13:32

Размислувате за професионален почеток на вашата кариера? Вклучете се во Smart Start програмата на Македонски Телеком. Учете од врвни експерти, споделувајте идеи и бидете дел од тимот којшто ја креира дигиталната иднина.

 

 


Hash Code 2021

28 January, 2021, 12:41

Netcetera Macedonia, Web Factory и Google Developers Group Skopje ве поканува во своjот виртуелен хаб на 25.02.2021 да се приклучите на Hash Code 2021. Hash Code е тимски, програмерски натпревар организиран од Google, за студенти и професионалци од целиот свет.


Предавање на тема „Recent Findings and Advances in Context-Aware and Unsupervised Neural Machine Translation“

16 December, 2020, 14:33

Почитувани членови на IEEE, почитувани колеги,