CodeFu 2020 Winter Seasonal

30 November, 2020, 14:58

Резервирајте го датумот!

6 декември, со почеток во 12.00 ќе се одржи CodeFu 2020 Winter Seasonal!


Кариерен настан за ИТ студенти

17 November, 2020, 12:05

Програмата за зголемување на пазарната вработливост – ИМЕ поддржана од Швајцарската агенција за развој и соработка, во партнерство со студентската организација БЕСТ организира онлајн настан „Job Hunt Prep”во рамки на Job Fair - Саем за вработување и кариера 2020.


Презентација на Microsoft Development Center Serbia

04 November, 2020, 9:58

На 4ти Ноември Microsoft Development Center Serbia ќе одржи кратка презентација за нивната работа и можностите што ги нудат за студентите како пракси и вработувања.


Конференција DSC Europe 2020, 15-19 ноември, 2020

02 November, 2020, 9:00

ФИНКИ стана поддржувач на овогодинешната конференција за сите вљубеници во податоците, Data Sciene Conference Europe. Конференцијата оваа година ќе се одржи on-line, 15 – 19 ноември, https://datasciconference.com


2020 МИОА - Huawei Seeds for the future

22 October, 2020, 9:37

„Huawei Seeds for the future“ – онлајн студиска програма


Покана за учество на меѓународната конференција - ICT Innovations 2020

22 September, 2020, 8:59

Почитувани,

Ве информираме дека на 24 и 25.09.2020 ќе се одржи дванаесеттата по ред Меѓународна конференција ICT Innovations 2020 во организација на IKT-AKT и ФИНКИ. Оваа година конференцијата ќе се оддржи со видеоконференциска врска.


Повик за волонтери – 3. издание на #WikiGap edit-a-thon

17 September, 2020, 12:26

Шведската амбасада, во соработка со канцеларијата на UN Women во Северна Македонија, во партнерство со НВОи од областа на граѓанскиот и женскиот активизам, независни експерт(к)и, и академската сфера, како и со поддршка на тимот на Споделено знаење - Викимедија Македонија (Википедија на македо