Францускиот институт во Скопје нуди можност за платена пракса во траење од 6 месеци во седиштето на Сосиете женерал : Париз Ла Дефанс. Датумот за почеток на праксата ќе биде одреден дополнително (2016).

 

Задолжително е основно познавање на францускиот јазик. Францускиот институт во Скопје нуди бесплатен јазичен курс како подготовка за мобилност (30h). 

 

Повеќе детали за конкурсот на француски и на македонски јазик може да се најдат на следниот линк.