Clear View BTC заедно со ФИНКИ, Семос Едукација и SEEU Tech Park во Скопје го носат Startup Grind, заедница за претприемачи поддржана од Google for Entrepreneurs. На овој настан присутните ќе може да научат како да направат и маркетираат мобилна апликација која ќе стигне до повеќе од 5,2 милиони симнувања и ќе биде преинсталирана на мобилните уреди на светски познат произведувач и како успешно да добијат ангел инвестиција и да влезат во SeedCamp, најпознатиот Европски „tech seed investment” акцелератор.

На настанот ќе говорат Глигор Дачевски, основач и извршен директор на DoxOut, и Кирил Јакимовски, човек кој има големо искуство со стартапи и маркетинг.

Настанот ќе се одржи на 21.04.2015 година.
 
Повеќе детали за пријавување и информации за настанот можете да погледнете во овој документ[PDF]