ФИНКИ во соработка за IEEE CS Македонија, ви го најавува предавањето на насловен вонреден професор Ѓорѓи Филипов на темата „Можности за патентна заштитана пронајдоци во областа на софтверот и информатичката технологија“. Предавањето ќе се одржи во амфитеатарот на ФИНКИ на 11.02.2016 со почеток во 12 часот.