Во рамки на размената со Erasmus+ програмата, гостин на ФИНКИ ќе биде редовен професор д-р Мира Требар од Универзитетот во Љубљана, која ќе одржи предавање на современата тема'RFID and NFC in food supply chain', во вторник, 20-ти октомври, 14 часот, во амфитеатарто на ФИНКИ. Предавањето е отворено за сите заинтересирани.