Во рамките на соработката на ФИНКИ со Одделот за компјутери и системи при Универзитетот во Стокхолм (Department of Computer and Systems Sciences - DSV, Stockholm University),  во четврток 24.09.2015 година во 13:30 часот, во Амфитеатарот на ФИНКИ ќе се одржи серија од поканети предавања од професори од овој Оддел.

 
-Prof. Love Ekenberg ќе одржи на тема e-Participation and democracy 
-Prof. Oliver Popov ќе зборува на тема e-Archeology@DSV
-Prof. Iskra Popova ќе зборува на тема e-Learninig@DSV

Ве покануваме да ја искористите оваа можност за запознавање со работата на колегите од DSV, како и за други можности за проширување на постојната соработка.